Veckans hund: Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi

Hundar av alla former och storlekar är bra följeslagare, men vissa raser är mer populära än andra. Den här veckan tittar vi på Pembroke Welsh Corgi aka corgi aka corgi-valp – en ras som snabbt blir en av de mest populära i USA. Dessa vänliga små hundar är kända för sin korta gestalt och stora personligheter, och de är utmärkta husdjur för aktiva familjer. Om du funderar på att lägga till en Pembroke Welsh Corgi till din familj, här är vad du behöver veta!

Fakta

Enligt American Kennel Club Pembroke Welsh Corgi är 

  1. Bland de trevligaste av alla små hushundar. 
  2. Stark, atletisk och livlig liten herde 
  3. Tillgiven och sällskaplig utan att vara behövande.
  4. En av världens mest populära vallningsraser. 
  5. Vid 10 till 12 tum vid axeln och 27 till 30 pund
  6. Korta men kraftfulla ben
  7. Byggd lång och låg
  8. Förvånansvärt snabb och smidig. 
  9. Ljus, känslig 
  10. Njut av att leka med sin mänskliga familj 
  11. Svarar bra på träning

royal corgi puppies

Kända Corgi-valpar

Om du är i Storbritannien kommer det inte som en överraskning att Drottning Elizabeth II är förtjust i corgis. Sedan 1952 har drottningen ägt 30 corgis.

Corgis i populärkulturen

Precis som våra flöden är dina sociala medier förmodligen fulla av sött hundinnehåll och roliga hundmemes. På grund av corgis storlek och form och enstaka förvånade utseende har de blivit ett populärt hundmeme.

Låt oss avsluta denna upplaga av veckans hund med några av våra favorit corgi-memes nedan

 

corgi puppies

corgi puppies in snow

corgi puppies thinking about life

corgi puppies

 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

1. Vad gör att Pembroke Welsh Corgis är så populära?
Pembroke Welsh Corgis är populära för sin vänliga och livliga personlighet, kompakta storlek och ikoniska utseende med korta ben och långa kroppar. De är utmärkta sällskapsdjur för aktiva familjer på grund av sin kärleksfulla natur och kärlek till lek.

2. Är Pembroke Welsh Corgis bra husdjur för familjer med barn?
Ja, Pembroke Welsh Corgis kan vara utmärkta husdjur för familjer med barn. De är kända för sitt milda sätt och kärlek till mänsklig interaktion. Det är dock viktigt att lära barnen hur man interagerar säkert och respektfullt med hundar för att förebygga olyckor.

3. Kräver Pembroke Welsh Corgis mycket motion?
Trots sin lilla storlek är Pembroke Welsh Corgis energiska och kräver regelbunden motion för att må bra och vara lyckliga. Dagliga promenader, lekstunder och mental stimulans är viktiga för att tillgodose deras motionsbehov och förhindra tristess.

4. Är Pembroke Welsh Corgis lätta att träna?
Ja, Pembroke Welsh Corgis är generellt villiga att behaga och svarar bra på träning. De är intelligenta och tycker om att lära sig nya trick och kommandon. Konsekvent och positivt förstärkningsbaserad träning fungerar bäst för denna ras.

5. Är Pembroke Welsh Corgis benägna att några hälsoproblem?
Som alla raser kan Pembroke Welsh Corgis vara predisponerade för vissa hälsotillstånd, inklusive höftdysplasi, intervertebral disk sjukdom (IVDD) och progressiv retinal atrofi (PRA). Ansvarsfulla avelspraxis och regelbundna veterinärundersökningar kan hjälpa till att minska dessa risker.

6. Hur mycket grooming kräver Pembroke Welsh Corgis?
Pembroke Welsh Corgis har en dubbel päls som fäller måttligt året runt och mer under fällsäsongerna. Regelbunden borstning hjälper till att minimera fällningen och håller deras päls frisk. Dessutom är rutinmässig grooming, som klippning av klor och rengöring av öron, nödvändig för deras totala välbefinnande.

7. Är Pembroke Welsh Corgis lämpliga för lägenhetsboende?
Även om Pembroke Welsh Corgis är anpassningsbara och kan trivas i olika levnadssituationer, inklusive lägenheter, kräver de tillräcklig motion och mental stimulans. Tillgång till utomhusområden för promenader och lek är avgörande för att tillgodose deras behov.

8. Kommer Pembroke Welsh Corgis överens med andra husdjur?
Pembroke Welsh Corgis är generellt sociala och kan komma överens väl med andra husdjur, inklusive hundar och katter, särskilt om de är ordentligt socialiserade från ung ålder. Övervakade introduktioner och gradvis acklimatisering kan hjälpa till att säkerställa en smidig övergång när de introduceras för nya lurviga vänner.

9. Hur kan jag hitta en pålitlig uppfödare om jag är intresserad av att skaffa en Pembroke Welsh Corgi?
När du letar efter en Pembroke Welsh Corgi-valp är det viktigt att forska och välja en pålitlig uppfödare som prioriterar sina hundars hälsa och välbefinnande. Letar efter uppfödare som genomför hälsoscreeningar, ger ordentlig vård och socialisering för sina valpar och är öppna om sina avelspraxis.

10. Finns det räddningsorganisationer dedikerade till Pembroke Welsh Corgis?
Ja, det finns räddningsorganisationer och ras-specifika räddningar som fokuserar på Pembroke Welsh Corgis. Dessa organisationer räddar, rehabiliterar och omplacerar Corgis som behöver kärleksfulla familjer. Överväg adoption som ett medkännande alternativ för att ge en Corgi en andra chans till ett lyckligt liv.

11. Har Pembroke Welsh Corgis några speciella dietbehov?
Pembroke Welsh Corgis kräver en balanserad kost som är lämplig för deras ålder, storlek och aktivitetsnivå. Undvik överutfodring för att förebygga fetma, vilket kan förvärra hälsoproblem som ledproblem. Rådgör med din veterinär för personliga kostrekommendationer för din Corgi.

12. Är Pembroke Welsh Corgis bra vakthundar?
Ja, Pembroke Welsh Corgis är uppmärksamma och uppmärksamma hundar, vilket gör dem utmärkta vakthundar. De kan skälla för att varna sina ägare för närmande främlingar eller ovanlig aktivitet, men tidig träning kan hjälpa till att hantera överdrivet skällande beteende.

13. Hur länge lever vanligtvis Pembroke Welsh Corgis?
Pembroke Welsh Corgis har en livslängd på cirka 12 till 15 år i genomsnitt när de ges ordentlig vård, näring och veterinärvård. Att upprätthålla deras hälsa genom regelbunden motion, en balanserad kost och förebyggande hälsovårdsmått kan bidra till ett längre och lyckligare liv.

14. Är Pembroke Welsh Corgis benägna att separationångest?
Pembroke Welsh Corgis är kända för att bilda starka band med sina familjer och kan uppleva separationångest om de lämnas ensamma under längre perioder. Rätt socialisering, träning och tillhandahållande av mental stimulans kan hjälpa till att lindra separationångest och främja självständighet.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.