FAQ & KONTAKT

Om du inte hittar det du letar efter i vår FAQ-sektion, tveka inte att kontakta oss - vi ser fram emot att höra från dig!

FAQs

BESTÄLLNINGSFRÅGOR

Kontakta vår kundsupport via chatt eller e-post om du inte fick en spårningslänk för din beställning.
Förväntade leveranstider är under normala omständigheter:

Sverige - 2-4 arbetsdagar

Skulle din beställning bli försenad får du ett meddelande om detta, inklusive en ny föreslagen leveranstid, senast inom 30 dagar efter att du skickade din beställning. Du kan avbryta beställningen om du inte accepterar den nya föreslagna leveranstiden.
🙀 Åh åh! Så ledsen att din beställning inte är vad du trodde att den skulle vara... Fyll i vårt returformulär om du vill returnera eller byta varan. Registrera din retur här.
🙀 Åh åh! Så ledsen att din beställning inte är vad du trodde att den skulle vara... Vänligen kontakta oss via chatt eller e-post längst ner på denna sida.

Vänligen ha ditt ordernummer till hands när du kontaktar oss, så kan vi hjälpa dig snabbare.

RETUR & BYTE

⚠️ Vi föreslår att du tar en titt på vår retur- och bytespolicy innan du returnerar några varor till oss. ⚠️

Kort sagt: Vi utfärdar full återbetalning för varor som returneras inom 14 dagar från beställningsdatum.

Varor kan returneras om:

* Synligt otvättad och oanvänd i sin oskadade originalförpackning (försiktigt öppnade förpackningar går bra)

* Alla hangtags osv. är bifogade

* Komplett (t.ex. ihopparade varor måste returneras tillsammans)

Observera att vi inte återbetalar fraktkostnader.
⚠️ Läs vår retur- och bytespolicy och använd vårt returformulär om du vill byta en vara mot en annan färg eller storlek. ⚠️

Om paketet är defekt eller skadat vid mottagandet, kontakta leverantören omedelbart.

Vi betalar inga returfraktkostnader om du köpt fel storlek och vill byta den.

Se till att mäta din hunds bröst och hals 🐕 använd vår storleksguide innan du köper en vara och för att undvika onödiga kostnader.
⚠️ Vi föreslår att du tar en titt på vår retur- och bytespolicy innan du returnerar några varor till oss. ⚠️

Vi byter endast ut varor om de är defekta eller skadade vid leverans till dig. Vi kommer inte att kunna återbetala eller byta din vara på grund av skador som orsakats under användningen av produkten. Vi hanterar alla frågor från fall till fall, så om problemet råkar bero på kvaliteten på våra produkter kommer vi definitivt att hjälpa dig.
Använd vårt returformulär för att registrera din önskade retur eller byte och för att få en fraktsedel.

Observera att vi endast tillhandahåller returetiketter för den ursprungliga beställningen. Skicka tillbaka paketet med den posttjänst som passar dig bäst. Vi rekommenderar att du registrerar spårningsreferensen eftersom du är ansvarig för varan under transporten.
Återbetalningen av en giltig retur behandlas inom fjorton (14) arbetsdagar, såvida vi inte behöver ytterligare information från dig.

Först måste vi ta emot 📦 de returnerade artiklarna, inspektera 🧐 artiklarna och jämföra 📊 dem med de problem du rapporterade i returformuläret.

Din återbetalning kommer att krediteras till den betalningsmetod du använde när du gjorde din beställning.

Ytterligare tullar och/eller skatter kommer inte att återbetalas. Observera att din retur kan påverkas under högsäsong (t.ex. helgdagar eller försäljning).

Vi utfärdar en full återbetalning för varor som returneras inom 14 dagar från beställningsdatum. Vi återbetalar dock inte den ursprungliga fraktkostnaden.

Läs mer om vår retur- och bytespolicy här.

Se till att mäta din hunds bröst och hals 🐕 använd vår storleksguide innan du köper en vara och för att undvika onödiga kostnader.

ANDRA FRÅGOR

Valpar växer snabbt! När du har utnyttjat din Barkalot-produkt, skicka tillbaka den till oss för 10 % rabatt på ditt nästa Barkalot-köp.

Om du föredrar att återvinna ♻️ , kan hårdvaran slängas i papperskorgen med andra metaller och vår webbing, som är gjord av återvunna PET-flaskor, kan passa med annan plast.
Vilken söt gest?! 🧡

Så länge du betalar med kredit- eller betalkort kan du få dina Barkalot-produkter skickade till en annan adress än din egen.

Tyvärr erbjuder vi inte presentförpackning eftersom vi försöker rädda några träd. 🌲🌲🌲

Vi erbjuder inte heller presentkort för tillfället.
😱 Vi brukar inte visa slutsålda varor i vår Webshop, men ibland köper kunder samma produkt samtidigt och det tar några minuter för vårt system att synka med vårt lager.

Vänligen kontakta oss (se kontaktalternativ längst ner på sidan), så återkommer vi till dig med information om om eller när produkten kommer tillbaka i lager.