Hur man aktiverar sin hund

Hur man aktiverar sin hund
Om du är stolt ägare till en hund vet du att de behöver daglig motion och mental stimulans för att hålla sig friska och glada. Att aktivera din hund innebär att ge den möjligheter att röra sig och engagera sin hjärna, vilket kan bidra till att förebygga tristess, destruktivt beteende och andra problem. Här är några tips som hjälper dig att effektivt aktivera din hund på en promenad:

  •  Placera din hund och låt den titta på när du gömmer godis eller mat i barken, näven eller vilka träd du än har. Låt sedan din hund sniffa och hitta alla skatterna själv.
  • Placera din hund bredvid dig och kasta ut deras mat på marken. Helst på gräs eller något mer ojämnt så att hunden måste använda sin nos när den letar efter maten.
  • Parkour: Ja, du hörde rätt!!! Ha en rolig stund tillsammans på promenaden! Detta hjälper er att knyta band ännu mer och bygger upp hundens självförtroende. Hoppa upp på bänkar, sätt två tassar på ett hinder, haka på en sten, var kreativ och njut av kvalitetstiden med din hund!
Kom ihåg att alltid leka roligt och ge hunden en chans att lyckas, utifrån dess fysiska förutsättningar. Du är läraren och du måste visa vägen.

Och kom ihåg att ta med godis.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.